Gluhwein uit de slowcooker

Slow cooker-drankjes: 5 recepten voor cocktails en warme dranken

Wist je dat je de heerlijkste drankjes cocktails kunt maken met een slow cooker? Al deze recepten zijn simpel te maken, omdat je de slow cooker kunt laten pruttelen terwijl jij andere dingen aan het doen bent. Gebruik vruchtensap, wijn of sterkere alcohol in combinatie met fruit, specerijen en andere lekkere smaakmakers. Ze smaken alsof je urenlang in de keuken hebt gestaan, maar jij weet beter.

Gluhwein met cranberry en sinaasappel

Gluhwein uit de slowcooker
Gluhwein met cranberry en sinaasappel
Dit is een variatie op gluhwein waar je eindeloos van blijft nippen. Mijn persoonlijke favoriet uit het lijstje.

Ingrediënten:

  • 750 ml (1 fles) fruitige maar niet te zoete wijn, zoals Merlot, Sauvignon of Zinfandel.
  • 500 ml sinaasappelsap
  • 250 ml cranberries, vers of uit de diepvries
  • 65 gram suiker (of maple syrup als je geen geraffineerde suiker wilt eten)
  • 1 middelgrote biologische sinaasappel
  • 2 eetlepels kruidnagelen
  • 2 kaneelstokjes
  • 125 ml brandy
  • Decoratie, zoals kaneelstokjes, sinaasappelschijfjes of verse cranberries die je op een cocktailprikker steekt (zie foto)

Bereiding:

  1. Doe de wijn, sinaasappelsap, cranberries en suiker in de slow cooker. Roer door zodat de suiker begint op te lossen.
  2. Was de sinaasappel en steek de kruidnagels in de schil. Prik eventueel gaatjes met een tandenstoker, zodat je ze makkelijker in de schil kunt steken.
  3. Voeg de sinaasappel en de kaneelstokjes toe.
  4. Verwarm 2 tot 3 uur op lage stand, totdat de bessen zacht zijn. Eventueel kun je nog 2 uur langer laten doorkoken. Zorg dat het niet kookt.
  5. Verwijder de sinaasappel en de kaneelstokjes.
  6. Giet de wijn door een fijne zeef en druk met de achterkant van een lepel op de cranberries, zodat het sap eruit gaat. Pas op dat de bessen kunnen barsten, waardoor je vlekken op je kleding krijgt.
  7. Doe de wijn terug in de slow cooker en voeg de brandy toe. Proef of je eventueel nog extra suiker wilt toevoegen.
  8. Schep de wijn in een beker en serveer met een kaneelstokje, sinaasappelschijfje en/of verse cranberries.
  9. Als je de slow cooker op warmhouden instelt, kun je de hele dag genieten van warme gluhwein.

Via: Kitchentreaty

Appelcider met Bourbon
Appelcider met Bourbon

Appelcider met bourbon

Combineer appelcider, Bourbon, sinaasappel, citroen, anijszaadjes, kaneel en kruidnagel tot een winters drankje (recept).

Caramel Latte met Kahlua
Caramel latte met Kahlua

Caramel latte met Kahlua

Maak een latte met caramel, vanillesiroop en opgeklopte melk en combineer dat met karamelsaus en een scheutje Kahlua (recept).

Warme chocolademelk met pepermunt
Warme chocolademelk met pepermunt

Warme chocolademelk met pepermunt

Pepermunt en chocolade passen altijd bij elkaar. Maak het met cacaopoeder, chocolade, melk en pepermunt-schnapps (recept).

Appel-Martini uit de slow cooker
Appel-Martini uit de slow cooker

Appel-Martini

Zoek je een drankje dat er wat feestelijker uit ziet, probeer dan eens deze Appel-Martini met wodka, appelcider of appelsap en kaneel (recept).

Groene thee uit de slow cooker
Groene thee met gember

Groene thee met gember uit de slow cooker

Een warm drankje voor als het buiten koud is. Met groene thee, gedroogd fruit, gember en kaneel (recept).